fbpx
bekeken: 8470 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Den Haag duurste stad voor autoverzekering

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 18 mei 2017, 11:08

Leestijd: < 1 minuut

Autobezitters in Den Haag betalen gemiddeld 31,75 euro per maand voor hun autoverzekering. Den Haag is daarmee de duurste (provincie)hoofdstad om een auto te verzekeren. De autoverzekeringen werden in een jaar tijd gemiddeld 8,92 euro duurder.

Dat blijkt uit het jaarlijkse premieonderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl in de twaalf provinciehoofdsteden plus Amsterdam. Vorig jaar was van deze dertien steden Den Bosch nog de duurste stad voor het afsluiten van een autoverzekering. De goedkoopste (provincie)hoofdstad om een auto te verzekeren is Assen, waar dat gemiddeld slechts 23,68 euro kost.

Schadeclaims

De hoeveelheid schadeclaims is in 2016 in heel Nederland toegenomen. Dit is volgens Cris Jutte van Autoverzekering.nl van invloed op de hoogte van de premie. “Wanneer autobezitters meer claims indienen, rekenen verzekeraars dit door in de premie om de eigen kosten te dekken. Het gevolg is een premiestijging. Daarnaast is het aantal autodiefstallen in Den Haag het afgelopen jaar wel afgenomen, maar met 2,59 diefstallen per 1000 auto’s ligt dit nog ver boven het Nederlandse gemiddelde van 1,13.”

Trends

Autoverzekering.nl voert het premieonderzoek voor het derde jaar op rij uit. In 2016 daalde de premie in alle steden, om het afgelopen jaar gemiddeld weer flink te stijgen. Ten opzichte van 2015 zijn autoverzekeringen nu iets duurder dan in 2015.

Tags: , ,

Innoverend Euromaster start…Een luxe badkamer voor de auto
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties