fbpx
bekeken: 1042 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Half miljoen private leaseauto’s in 2021

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 15 september 2020, 13:10

Leestijd: < 1 minuut

Ongeveer één op de vier consumenten die komend jaar een auto aanschaft, gaat deze leasen (22%). De helft hiervan gaat gebruikmaken van private lease. Daarmee komt het totale aantal private leaseauto’s op meer dan 500.000 stuks in 2021.

Dat blijkt uit de Smart Car Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim zesduizend Nederlanders van 18 jaar en ouder. Centraal stonden de status en toekomst van elektrisch, connected, autonoom en gedeeld autorijden.

Eigen bezit

Veruit het merendeel van de auto’s in Nederland is nog steeds in eigen bezit (82%). Daartegenover staat dat één op de tien zakelijk of privé wordt geleased (elk 11%). Dit komt neer op ongeveer 1 miljoen leaseauto’s. Zakelijke lease is vooral populair onder mannen en 35- tot 49-jarigen. Verder valt op dat deze groep vaak wetenschappelijk opgeleid is en een inkomen heeft van twee keer modaal of hoger.

Het merendeel van de consumenten die komend jaar een auto aanschaffen gaat voor tweedehands (54%) of nieuw (22%). Iets meer dan één op de tien (11%) gaat voor zakelijke lease. Daarnaast gaat ook nog eens elf procent private leasen. Het zijn voornamelijk elektrische auto’s (23%) die in trek zijn onder de toekomstige private leasers.

Liefst VW of Toyota

Zowel qua aankoop als lease voeren Toyota en Volkswagen de lijsten aan. Toekomstige kopers van een auto kiezen het vaakst voor een nieuwe (11%) of gebruikte (16%) Toyota. Op het gebied van leaseauto’s voert Volkswagen de lijsten aan. Degenen die privé gaan leasen geven het vaakst de voorkeur aan een Volkswagen (13%). Voor de zakelijke lease geldt dat Volkswagen (16%) de eerste plek deelt met Volvo (16%).

Tags: , , ,

FCA en Groupe PSA wijzigen…Beste van 2 werelden
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties