bekeken: 2869 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Hankook Tire drie jaar exclusief voor DTM

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 januari 2011, 13:53

Leestijd: < 1 minuut

Hankook Tire is tot en met 2013 de exclusieve bandenleverancier van de internationale racecompetitie DTM. Naast de huidige teams van Audi en Mercedes-Benz zullen de banden ook vanaf 2012 aan BMW geleverd worden.

De eerste indrukken bij de coureurs tijdens de testfase van de banden zijn goed. "Ik ben benieuwd hoe de banden zich op de verschillende circuits met al die verschillende wegdekken zullen houden, want uiteindelijk is dat het enige wat telt", aldus Audi. Volgens Mercedes-Benz zijn de eisen voor een DTM-band goed door Hankook geïdentificeerd en verwerkt: "Zij geven ons een band die vanaf het begin veel grip laat zien en een zware belasting aan kan. De eerste testen met de nieuwe banden verliepen voortreffelijk. Ik kijk er naar uit om met de nieuwe bandenleverancier van de DTM samen te gaan werken en het komende seizoen spannende races met hun banden te gaan rijden."

De laatste jaren heeft de bandenfabrikant zich met haar motorsportactiviteiten gericht op lange-afstandsevenementen als de 24 uur van Le Mans en op de Nürburgring. Vanaf nu vormt de DTM de kern van de internationale motorsportactiviteiten van Hankook, zeker voor minimaal drie jaar.

Tags: , , , , ,

Nieuw bedrijf in…Grossier Star opent in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties