bekeken: 481 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Het recht om in te pluggen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 september 2019, 16:16

Leestijd: < 1 minuut

Drie Europese koepelorganisaties, waaronder Acea, maken zich sterk voor het zonder barrières kunnen opladen van een EV, waar ook in Europa.

De koepel van Europese autofabrikanten Acea heeft op de ‘Leading the mobility transformation’-bijeenkomst in Brussel samen met de Europese federatie voor transport en milieu en de Europese koepel voor de elektriciteitsindustrie Eurelectric een gezamenlijke oproep gedaan aan de Europese instituties om te komen tot een snelle uitrol van een netwerk van snellaadstations voor elektrische voertuigen.

De drie organisaties maken zich sterk voor een zogenoemd ‘recht om in te pluggen’: iedereen met een elektrisch voertuig heeft het recht op toegang tot het opladen van zijn voertuig door heel Europa. Dit zou in de ogen van de drie organisaties net zo toegankelijk moeten zijn als gewone tankstations nu zijn.

Uitbreiding

Een en ander vraagt wel een aanzienlijke uitbreiding van de laadinfrastructuur zoals we die nu kennen. Alle barrières die er nu zijn om een auto op te kunnen laden moeten weg. Namens Eurelectric schat Kristian Ruby in dat in 2025 er zo’n 1,2 miljoen publieke laadpunten nodig zijn in Europa. Ter vergelijking: bij de laatste meting van RAI Vereniging, in augustus 2018, waren er 33.000 publieke laadpalen in Nederland. Dat was ruim 28 procent van het Europese totaal.

Tags: , , ,

Louis Wyers operationeel…Leaseplan voegt e-bike toe aan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties