bekeken: 1114 x
Waardeer dit artikel:
25 votes, average: 2,66 out of 525 votes, average: 2,66 out of 525 votes, average: 2,66 out of 525 votes, average: 2,66 out of 525 votes, average: 2,66 out of 5
(2,66)
(Inloggen is vereist)

Hogere grondstofprijzen, duurdere banden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 februari 2017, 11:57

Leestijd: 1 minuut

Michelin en Pirelli hebben een prijsverhoging aangekondigd van hun banden op de vervangingsmarkt. Boosdoener zijn met name de stijgende grondstofprijzen, onder invloed van overstromingen in aanleverende landen en de aantrekkende wereldeconomie.

De correcties worden komend voorjaar van kracht. Pirelli geeft aan de prijzen “tot negen procent” te verhogen, in al zijn Europese en Noord-Amerikaanse markten voor personenwagens, bestelwagens en motorfietsen. De ingreep heeft betrekking op zowel zomer-, winter- als allseasonbanden en op alle merken binnen de Pirelli-groep. Datum van invoering is 1 april. Overigens voert Pirelli behalve de prijzen voor natuurlijk rubber ook de groeiende investeringen aan om nieuwe producten op de markt te brengen “met een verhoogd niveau van technische bagage.”

Ook concurrent Michelin Group laat weten dat de prijzen in Europa omhoog gaan: acht procent. De maatregel betreft banden voor personenauto’s, bestelauto’s en trucks, landbouw, grondverzet en tweewielers. Michelin argumenteert dat natuurlijk rubber en olie de afgelopen tijd duurder zijn geworden, hetgeen de producent vanaf eind april verdisconteert in zijn bandenprijzen. Eerder al lieten ook Goodyear, Continental en Interstate weten hogere prijzen te gaan hanteren. Apollo-Vredestein laat desgevraagd weten geen plannen in die richting te hebben.

Tags: , , ,

Düsseldorf krijgt vakbeurs…Stoffen uit rubbergranulaat…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties