fbpx
bekeken: 1009 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Hoofdverdachte corruptiezaak jaar in cel

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 februari 2018, 17:50

Leestijd: < 1 minuut

Hoofdverdachte Jacques H. is in de corruptiezaak rond lease-auto’s van Defensie en politie veroordeeld tot een jaar cel. Hij heeft zich volgens de rechtbank van Rotterdam laten omkopen.

Daarbij ging het onder meer om reizen, goedkope leaseauto’s voor eigen gebruik en gratis tankpassen. Ook lekte H. geheime informatie aan Volkswagen-importeur Pon. De corruptie vond tien jaar achtereen plaats en resulteerde in 2011 in een strafzaak, waarin nu uitspraak is gedaan. Onduidelijk is nog of er hoger beroep wordt aangetekend.

Behalve H. zijn ook vier andere ambtenaren alsmede een toenmalig Pon-manager veroordeeld. Daarbij gaat het om (on)voorwaardelijke taakstraffen. In het geval van de manager luidde de uitspraak veertig uur onvoorwaardelijk, als straf voor omkoping van defensie-ambtenaren.

In de omkopingszaak schikte Volkswagen-importeur Pon anderhalf jaar geleden voor een bedrag van twaalf miljoen euro, om strafvervolging af te kopen. Bij Peugeot en Renaultging het in beide gevallen om twee miljoen euro.

Tags: ,

LKQ groeit 13,4 procent in…#metoo, ook in de autobranche?
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties