fbpx
bekeken: 1115 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Hybride leaseauto wint het van elektrisch

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 6 augustus 2020, 12:57

Leestijd: < 1 minuut

In de eerste helft van 2020 is 20 procent van de nieuw geregistreerde leaseauto’s elektrisch of hybride. Er werden 32 procent meer hybrides geleased ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit eigen cijfers van leasemaatschappij ALD Automotive.

Ook het aantal volledig elektrische en plug-in leaseauto’s liet een stijging zien: 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De toename bleek echter aanzienlijk minder groot dan bij de hybrides.

Versobering

Zowel de versobering van het bijtellingsvoordeel op volledig elektrische voertuigen, het bredere aanbod aan hybrides en de CAFE norm (gemiddelde vlootuitstoot) voor autofabrikanten dragen waarschijnlijk bij aan het verschil tussen beide vormen van verduurzaming van de leasevloot. “Er is een verdere verduurzaming van de leasevloot gaande,” stelt Jeroen Kruisweg, directeur van ALD Automotive. “Maar we zien dat de hybride hier een steeds belangrijker aandeel in heeft, als we een vergelijking maken met de volledig elektrische auto. De versnelling van de vergroening is dan ook erg gebaat bij een aantrekkelijke bijtellingsregeling voor volledig elektrisch rijden.”

Bijtelling

De bijtelling voor elektrische auto’s met een datum eerste toelating na 1 januari 2020 is ten opzichte van 2019 verdubbeld: elektrische leaserijders betalen nu 8 procent bijtelling. Dit percentage geldt voor auto’s met een aankoopwaarde van maximaal 45.000 euro. Voor elke euro boven dit bedrag betaalt de leaserijder 22 procent bijtelling. Autofabrikanten brengen steeds meer uitvoeringen van hybrides op de markt, waarbij een gunstige prijszetting wordt gestimuleerd door zowel de fabrikant als de overheid door een lagere bpm.

Top 10

Aan kop in de top 10 van groene registraties bij ALD Automotive in de eerste jaarhelft (elektrisch, plug-in en hybride) gaat de KIA Niro, gevolgd door de Tesla Model 3 en Volvo XC40. De lijst wordt gecompleteerd met achtereenvolgens de Volvo V60, Ford Puma. Volvo XC60, Audi E-tron, Ford Mondeo, Hyuandai Kona en Ford Kuga.

Tags: , , , , ,

Elektrische deelauto…Covid-19 stopt ook SEMA Show…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties