fbpx
bekeken: 3184 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,62)

Hyperzuinige stadsauto mag de weg op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 maart 2014, 08:27

Leestijd: < 1 minuut

De Arval Inspire II, de hyperzuinige stadsauto van het studententeam HAN Hydromotive, heeft de felbegeerde en strenge RDW-keuring doorstaan. Vanaf begin april mag de auto officieel de weg op als elektrisch voertuig met een beperkte maximum snelheid van 45 km/uur.

Van 15-18 mei zal het straatlegale voertuig mee gaan doen aan de Europese Shell Eco-marathon in AHOY Rotterdam. In eerste instantie was het de bedoeling om het voertuig met waterstofaandrijving straatlegaal te maken. Dit bleek tijdens het project een onrealistische doelstelling waardoor er naar een alternatief is gezocht. Vervolgens is gekozen voor een puur elektrische aandrijving op basis van RDW goedgekeurde elektrische scooters.

In de Shell Eco-marathon blijft de Arval Inspire II wel met zijn waterstofsysteem strijden, omdat het team vorig jaar ook al met veel succes deelnam in deze categorie. De aandrijfsystemen zijn namelijk volledig modulair ontworpen. Dit betekent dat de studenten van HAN Hydromotive binnen een paar uur in staat zijn om het systeem volledig om te bouwen van elektrisch naar waterstof en visa versa.

Mijlpaal

De RDW-keuring is een belangrijke mijlpaal voor het HAN Hydromotive team. Het is hét bewijs dat hyperzuinig rijden, met toepassen van huidige technologieën, gewoon vandaag praktisch mogelijk is!

Daarnaast hoopt het team met dit project een toekomstige generatie Automotive ingenieurs te inspireren, door iets te realiseren wat tot voor kort onmogelijk leek. In de aanloop naar de Shell Eco-marathon zal het team daarom met de Arval Inspire II, langs diverse basis- en middelbare scholen, over de openbare weg naar Rotterdam rijden! Dat vindt plaats van 7 t/m 9 mei. Startpunt is de HAN Automotive hbo-opleiding in Arnhem aan de Ruitenberglaan 29.

Tags: , , , , ,

Genomineerden Lease Auto 2014…Britse online…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties