bekeken: 571 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Hyundai investeert in radardetectiesystemen Metawave

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 17 mei 2018, 11:50

Leestijd: < 1 minuut

Hyundai Cradle, het innovatiecentrum van Hyundai, investeert in technologiebedrijf Metawave om intelligente radarsystemen te ontwikkelen voor autonome voertuigen.

Metawave ontwikkelt slimme radars door gebruik te maken van adaptieve metamaterialen, synthetische materialen met elektromagnetische eigenschappen die niet voorkomen in natuurlijke materialen, in combinatie met kunstmatige intelligentie. Hyundai gebruikt de radar van Metawave om 3D-beelden te creëren, voor toepassing in toekomstige autonome platforms.

“De nieuwe generatie radartechnologie kan geavanceerde algoritmes gebruiken voor het detecteren en classificeren van objecten”, aldus John Suh, vicepresident van Hyundai Cradle. “Een nieuw radarsysteem met een hogere resolutie en nauwkeurigheid evenals AI-software zullen een grote impact hebben.”

Warlord

Hyundai gaat met name het radarplatform Warlord van Metawave gebruiken in zijn autonome voertuigen. Dit platform is in staat, in tegenstelling tot andere radarsystemen, om met slechts één antenne snel een complex verkeersbeeld te vormen. “De investering door Hyundai is een volgende mijlpaal. En ook verder bewijs van ons snelle ontwikkelingstempo nu we de Warlord-langeafstandsradar met beeld- en AI-capaciteiten gaan integreren in autonome voertuigen”, zegt Maha Achour, ceo van Metawave.

Het is de ambitie van Hyundai om in 2021 een level 4 autonome auto op de markt te kunnen brengen. Hiervoor is Hyundai in januari 2018 al een samenwerking aangegaan met Aurora, dat technologie ontwikkelt die nodig is voor autonoom rijden.

Tags: , , , ,

Een auto om mee te pratenPrognose: euro-6D schrijft…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties