bekeken: 710 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Hyundai komt met hybride op zonne-energie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 augustus 2019, 12:37

Leestijd: 1 minuut

Hyundai Motor presenteert zijn eerste auto met hybride-aandrijving en een Solar Roof Charging systeem. De technologie biedt via de zon extra elektrische energie voor de batterij. Hierdoor neemt de brandstofefficiency toe, vermindert de CO2-emissie en wordt de actieradius groter.

Het systeem maakt zijn debuut op de nieuwe Sonata Hybrid. De komende jaren wil de fabrikant de technologie uitrollen over meer modellen.

Opladen

Het systeem bestaat uit een structuur van silicone zonnepanelen. Op het dak kunnen de batterij dertig tot zestig procent per dag opladen, ook tijdens het rijden. Op dit moment vervult het systeem vooral een ondersteunende rol voor het opladen van de batterij. Met zes uur per dag laden met zonnestroom kan volgens de fabrikant het rijbereik van een hybride-auto op jaarbasis toenemen met 1.300 kilometer. In de verdere toekomst ziet Hyundai perspectieven om voertuigen helemaal zonder fossiele brandstoffen te laten rijden. Overigens omvat de constructie niet alleen zonnepanelen maar ook een omvormer. Die zet de opgewekte zonne-energie om naar een voltage om de batterij te kunnen opladen.

De nieuwe Sonata is al leverbaar in Zuid-Korea en komt binnenkort ook in Noord-Amerika op de markt. Hyundai heeft momenteel nog geen plannen om de verkoop naar de Europese markt uit te breiden. Wel bekijkt het de mogelijkheid om het Solar Roof Charging systeem op andere modellen beschikbaar te maken.

Tags: , , ,

Interclassics in teken…Focwa peilt leden bij rondje…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties