bekeken: 1359 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Illegale handel data kentekenregister RDW

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 23 juli 2019, 16:41

Leestijd: < 1 minuut

RTL Nieuws meldt op basis van eigen onderzoek dat miljoenen namen en adresgegevens in het RDW-kentekenregister illegaal worden verhandeld. Bij de overheidsdienst was dit niet bekend, reden om samen met de politie een onderzoek te beginnen.

Bij RDW zijn 11,5 miljoen Nederlandse kentekens ondergebracht. Ze zijn gekoppeld aan bedrijven, personen en adressen. Komen buitenstaanders in bezit van deze data, dan is bijvoorbeeld te traceren waar zich een bepaald voertuig bevindt. Ook kunnen vakantiegangers die hun voertuig stallen bij een luchthaven het slachtoffer worden van inbraak gedurende hun afwezigheid.

RTL Nieuws noemt de chat-app Telegram als bron van illegale handel in onder meer NAW-gegevens van kentekens. ‘Binnen één uur een hit met naam en adres’, luidt een advertentie. Bij een check wist de zender naar eigen zeggen als na enkele minuten de juiste data boven water te krijgen – en soms ook het mobiele nummer.

Gert Jan Holland, divisiemanager Registratie & Informatie bij RDW: “We hebben een heel systeem van maatregelen, we worden geauditeerd en gecontroleerd, en we doen er alles om ons register waterdicht te houden. Wij gaan deze situatie uitzoeken om dat een halt toe te roepen.”

Tags: ,

Petronas: klantacties na vijf…Aandacht voor klant op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties