fbpx
bekeken: 438 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ingewikkelde installatie in simpele behuizing

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 december 2019, 09:51

Leestijd: 2 minuten

Onlangs presenteerde Christ tijdens de Tankstation- en Carwashvakbeurs in Houten zijn nieuwe compacte wasinstallatie Skip. De vestiging van de tankstation- en carwashexploitant H. van Dijkhuizen aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel was de eerste in Nederland waar het apparaat geplaatst werd. Aftersales Magazine vroeg Enrico van Dijkhuizen naar zijn ervaringen.

We treffen Enrico van Dijkhuizen, derde generatie in het familiebedrijf, op het hoofdkantoor in Tiel. “Bij onze vestiging aan de Nieuwe Tielseweg stond een verouderde wasbox. Waar we veel last van hadden, was dat daar een zeer beperkte technische ruimte was, in de shop. Met name het geluid van de compressor gaf toch veel geluidsoverlast, wat vooral voor de medewerkers erg vervelend was. De Skip heeft alle techniek in de kast en die staat in de wasbox, dus zijn we ook van die overlast af.”

Met de hand

Over het apparaat zelf is Van Dijkhuizen meer dan tevreden. “We hadden in de oude wasbox een hogedrukspuit en shampoo. Nu hebben we veel meer mogelijkheden. De Skip heeft vijf verschillende programma’s en is eigenlijk een heel ingewikkeld apparaat in een simpele behuizing. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is stroom, water en een aansluiting op een olie- en vetafscheider. En hij biedt een maximum aan mogelijkheden: je kunt vooraf afspoelen met water, er zit insectenreiniger in, shampoo, je kunt afspoelen met gedemineraliseerd water… Het is een perfect apparaat voor mensen, waaronder ikzelf, die hun auto het liefst zelf, met de hand wassen.”

Reinigen

De Skip is ook de ideale machine voor het autobedrijf dat carwash er als extra inkomstenbron bij wil doen. Voor de medewerkers is het onderhoud aan de Skip minimaal. “Bijvullen van de chemie kun je makkelijk zelf. Er zit een computer in zodat de machine zelf aangeeft wanneer een bepaald middel op raakt. Er zit een reinigingsprogramma in, zodat de medewerker met de Skip de wasbox zelf kan reinigen. En er zijn verschillende betaalmogelijkheden. Je kunt er losse munten in doen, maar er zit ook een contactloze betaalunit in. Je bepaalt zelf voor hoeveel je wil wassen en met druktoetsen kun je zelf bepalen welke onderdelen van het wasprogramma je wil gebruiken.”

Toegewijd 

Voor wie overweegt met de Skip ook in carwash te stappen heeft Enrico van Dijkhuizen wel een waarschuwing. “Carwash zit in ons dna. Al vanaf dat mijn opa het bedrijf startte, hebben we carwash gedaan. Bij ons hoort het er echt bij, in plaats van dat we het erbij doen: de klant moet servicegericht geholpen worden, de wasbox moet er netjes uitzien en je moet de machines wel bijhouden. Er zitten bijvoorbeeld allemaal pompjes in en die moet je niet droog laten lopen. Anders zijn ze geen lang leven beschoren. Dat zijn allemaal dingen waar je aan moet denken als je investeert in zo’n machine.”

Tags: , ,

Klantrelaties fundering voor…VW ontwikkelt prototype…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties