fbpx
bekeken: 1322 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Innovatieprijs voor Polyscope

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 14 maart 2019, 12:40

Leestijd: < 1 minuut

Polyscope uit Geleen is een van de elf winnaars van een innovatieprijs, uitgereikt tijdens het driedaagse JEC World, een internationale vakbeurs voor composieten in Parijs.

Er waren onder meer prijzen voor toepassingen in de luchtvaart, 3D-printen en de gezondheidszorg. In de categorie automotive werden twee prijzen uitgereikt, een voor een toepassing en een voor een proces. De prijs voor meest innovatieve toepassing ging naar Polyscope.

Geleiderail

De prijswinnende innovatie van Polyscope betreft een geleiderail voor het rolgordijn in een zonnedak. In de woorden van de jury: “Het is voor het eerst dat een thermoplastische composiet met succes aluminimum kan vervangen als geleidereil voor rolgordijnen in een zonnedak.”

De innovatie gaf de ontwerpers van Renault 13 millimeter meer hoofdruimte aan passagiers en maakte de constructie en de installatie van het panoramadak een stuk eenvoudiger. Hierdoor kon Renault aanzienlijk kosten besparen, terwijl de innovatie ook aan de eindgebruiker ten goede komt.

Polyscope’s Xiran SGH30EB is gemaakt in opdracht van Webasto en Renault, zoals dat sinds 2016 wordt toegepast in de panoramadaken van de Renault Scenic en Grand Scenic. Ferdi Faas, directeur van Polyscope: “We zijn enorm verheugd en vereerd dat we deze prestigieuze JEC Innovation Award hebben gewonnen. Het was een hele uitdaging om deze applicatie te ontwikkelen met ons team. Gelukkig konden we samenwerken met uitstekende, technisch hoogwaardige ontwerpers en ingenieurs van Webasto en Groupe Renault, alsook specialisten van partnerbedrijven die bij dit project betrokken waren.”

Tags: , , ,

Verzet Bovag tegen extra…PSA introduceert Free2Move in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties