fbpx
bekeken: 1344 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Intentie om auto te kopen wederom gestegen

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 22 oktober 2020, 15:50

Leestijd: < 1 minuut

Steeds meer Nederlanders hebben de intentie om een auto te kopen. Dat stelt Autoscout24 op basis van eigen (vervolg)onderzoek. De percentages vertonen een stijgende lijn. Na mei (56%) was juni goed voor 60% en de meest recente peiling komt op 64% in september.

Nederlanders zouden ook minder ongerust zijn als het aankomt op kopen of verkopen van een voertuig. Nog steeds vinden zij autobezit ten tijde van de coronacrisis erg belangrijk (60%). Voor drie op de vijf Nederlanders is een eigen voertuig in de coronacrisis nóg belangrijker geworden om van A naar B te reizen. Waar in juni 70 procent van de Nederlanders aangaf het openbaar vervoer te vermijden, doet op dit moment nog 60 procent dat. Bijna de helft (46%) geeft aan geen gebruik te maken van huur- en deelauto’s; in juni was dat nog 56 procent.

Alternatieven

Een vijfde (21%) van de Nederlanders geeft volgens de portal aan een auto-aankoop uit te stellen door de COVID-19-situatie. Een kwart wil zich momenteel niet voor een langere periode binden aan een voertuig. Toch zijn Nederlanders over het algemeen iets minder onzeker door COVID-19 dan voorheen; op dit moment zegt 28 procent onzeker te zijn, wat in mei nog op 35 procent lag.

Tags: , ,

Kaart Acea toont impact…‘Renault CO2-neutraal in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties