bekeken: 630 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Invloed corona op Bovag-bedrijf lijkt dalende

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 mei 2020, 14:16

Leestijd: < 1 minuut

Hoewel de impact van de coronacrisis nog steeds duidelijk te zien is in de resultaten, wijst de zevende Bovag Coronamonitor er eveneens op dat de invloed op de bedrijfsvoering langzaamaan lijkt te dalen.

Het vertrouwen op een goede afloop is op z’n hoogst (83%) sinds het begin van de peilingen. Ten opzichte van de vorige monitor is sprake van 3,3 procentpunt stijging. Steeds minder ondernemers rapporteren omzetverlies; ook de hoogte van het verlies loopt terug.

Liquiditeit

Verder is gebrek aan liquiditeit momenteel een minder grote impact op de bedrijfsvoering dan de beleveringsproblemen van (toe)leveranciers. Het aantal leden dat krediet binnen nu en drie maanden nodig heeft is gedaald naar 59,8% (tegenover 80,5% in de vorige Bovag Coronamonitor). Mogelijke heeft een deel van hen inmiddels gebruik gemaakt van een kredietregeling of zijn omzet weer iets zien stijgen – en daardoor niet de verwachting extra krediet nodig te hebben.

Nog steeds maakt iets meer dan de helft van de ondernemers gebruik van een steunregeling (55,6%). De NOW staat voor het eerst op nummer één in de top drie van meest gebruikte regelingen. Een verklaring daarvoor is dat ondernemers hebben gewacht met hun aanvraag, om te besluiten over welke maanden ze het beste de regeling aan konden vragen. Bovendien loopt de aanvraagmogelijkheid van de NOW-regeling eind mei af, waardoor meer leden er nog gebruik van wilden maken. De Coulanceregeling van de Belastingdienst is gezakt naar de tweede plaats, gevolgd door TOGS.

Omzetverlies

Ondernemers die in de Bovag Coronamonitor aangeven te maken te hebben met omzetverlies, verwachten een gemiddelde omzetdaling van 39,6% ten opzichte van vorig jaar (twee weken geleden was dat 44,1%). In totaal geeft 67,3% van de ondernemers aan te kampen met omzetverlies, dat ligt iets lager dan de piek in week 17 (74,7%). Het aantal Bovag-bedrijven dat verwacht vanwege de impact van corona afscheid te moeten nemen van medewerkers daalt van 31,0% naar 28,7%.

Businessplan bespaart…Inter-Sprint breidt sterk uit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties