bekeken: 683 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Jacob Schaap neemt Toyota Botman over

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 12 september 2019, 14:02

Leestijd: 1 minuut

Toyota Botman Zwaag wordt met ingang van 1 oktober voortgezet door Autobedrijven Jacob Schaap uit Lelystad. Alle 25 personeelsleden gaan mee over. Directeur Sjaak Botman (62) grijpt dit moment aan om na veertig jaar afscheid te nemen.

De dagelijkse leiding komt in handen van zijn broer Peter. De bedrijfsnaam wordt aangehouden, net als de locatie in Zwaag. Beide broers noemen schaalvergroting in de branche, noodzakelijk om te kunnen voortbestaan, als reden op een sterke partner te zoeken. Die kan, zo is althans de verwachting, de continuïteit van Toyota Botman op de lange termijn waarborgen. Sjaak Botman kwam in 1979 in dienst bij het Toyota-dealerbedrijf dat zijn vader acht jaar eerder was begonnen. In 1982 nam hij het stokje over.

Familiebedrijven

Jacob Schaap vertegenwoordigt al meer dan veertig jaar het merk Volvo. In die periode werd uitgebreid met Suzuki, Jaguar, Landrover en Toyota. Op dit moment zijn er elf vestigingen, verspreid over Flevoland en Friesland (en vanaf oktober nummer twaalf, in Noord-Holland). Net als bij Toyota Botman is sprake van een familiebedrijf, waar persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat, zegt directeur Joost Schaap. “Bij ons gaan kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen.” Hij ziet geen reden om de naam van Toyota Botman te veranderen, gezien de goede reputatie in West-Friesland.

Peter Botman (l), Joost Schaap en Sjaak Botman.

Tags: , ,

Autofabrikanten willen…Verdubbeling turboregistraties…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties