fbpx
bekeken: 1268 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Jubileumeditie HAN Ecomarathon

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 juni 2018, 11:28

Leestijd: < 1 minuut

HAN Automotive organiseert komende vrijdag haar tiende Ecomarathon. Plaats van handeling (10.00 tot 17.00 uur) is het Midlandcircuit in Lelystad. Publiek is welkom.

Met een beperkt budget hebben studententeams van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in een half studiejaar diverse voertuigjes ontworpen en gebouwd. Met als doel zo zuinig mogelijk te rijden bij een gemiddelde snelheid van dertig kilometer per uur.

Ultieme test

De aanstaande HAN Ecomarathon fungeert als de ultieme test: welke groep kan de beste constructie, beste uitvoering en het beste resultaat demonstreren? In het verleden is met een 50 cc benzinemotor een verbruik van 1 op 350 kilometer behaald. Elektrische voertuigjes kwamen uit op omgerekend duizend kilometer.

Ter gelegenheid van de jubileumeditie doet ditmaal ook de automotive opleiding van Fontys Hogescholen uit Eindhoven mee. Zodoende zijn er acht teams van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en negen van Fontys. Verder grijpt een aantal Nederlandse Shell Ecomarathon-teams het evenement aan als eigen testdag. Er zullen diverse ultrazuinige voertuigen te bewonderen zijn.

Wedstrijdheats

Vanaf circa 10.00 uur worden de wedstrijdheats verreden. Er zullen doorlopend voertuigen op het circuit rijden. Rond 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De toegang is gratis. Het Midlandcircuit ligt aan de Talingweg 89 in Lelystad (nabij Lelystad Airport).

Tags: , ,

Algoritmes voerden…Tire Cologne: 'Geslaagde…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties