fbpx
bekeken: 1008 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Juni was geen wilde bandenmaand

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 5 juli 2017, 10:19

Leestijd: < 1 minuut

Omdat de definitieve junicijfers van WESP voor de Nationale Bandenmonitor nog niet beschikbaar zijn, dienen deze cijfers vooral als een forecast te worden gelezen. Met andere woorden, we houden een beetje een slag om de arm.

Zodra de definitieve cijfers bekend zijn, zullen we de statistiek op onze website van een update voorzien. De bandenafzet in juni is volgens de nu voorliggende data vrijwel gelijk aan die van de maand mei. Juni laat in ieder geval geen verdere daling van de omzetten zien.

Belangrijker is dat de omzet – volume en geld – eveneens op het niveau van juni vorig jaar ligt. Daarmee lijkt de omzetdaling ten opzichte van vorig jaar gestopt. De cumulatieve min is over het eerste halfjaar nog wel 2,5 procent. Dat is uiteraard een gemiddelde, want diverse bandengrossiers noteren over juni juist een plus en anderen een min. Daarom is een gemiddeld cijfer altijd gevaarlijk, omdat de regionale maatstaf vaak anders is. Eigen cijfers afzetten tegen het nationale gemiddelde zegt dan iets over de eigen prestatie.

Lees de hele analyse van de Nationale Bandenmonitor in nummer 7 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 30 juni is verschenen.

Tags: , , ,

Elektromotor in iedere Volvo…‘Dieselverbod = ecologische…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties