bekeken: 1202 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Kia komt met diesel 48-volt mild-hybride

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 15 mei 2018, 11:54

Leestijd: 1 minuut

Kia introduceert in de tweede helft van 2018 zijn eerste diesel 48-volt mild-hybride aandrijflijn. De Sportage krijgt de Europese primeur. Diverse andere modellen en een benzine mild-hybride volgen in 2019.

Volgens de fabrikant reduceert de ‘EcoDynamics+’ gedoopte aandrijflijn de CO2-uitstoot tot vier procent volgens de WLTP-methode. Dat is mogelijk door de dieselmotor tijdens accelereren te ondersteunen met een 48-volt batterij. Ook kan de motor met behulp van de ‘Mild-Hybrid Starter-Generator’ eerder worden uitgeschakeld, om brandstof te besparen en emissies te beperken.

Generator

De mild-hybride technologie van Kia bestaat uit een compacte 0,46 kWh 48-volt lithium-ion batterij en een Mild-Hybrid Starter-Generator. Door deze elektronisch aan te sturen met een omvormer, kan het systeem schakelen tussen ‘motor’ en ‘generator’. In de modus ‘motor’ biedt MHSG tijdens accelereren tot 10 kW aan elektrische ondersteuning. De motor hoeft zo minder hard te werken, verbruikt minder brandstof en produceert ook minder emissies. In ‘generator’ modus slaat het systeem kinetische energie – vrijgekomen tijdens remmen of uitrollen – op en gebruikt deze om de batterij op te laden.

Bruikbaarheid

Is de batterij voldoende opgeladen, dan schakelt de verbrandingsmotor automatisch uit tijdens het uitrollen of remmen. De MHSG kan daarna de motor – ongeacht de situatie – opstarten zodra de bestuurder het gaspedaal indrukt. Afhankelijk van het voertuig zit de 48-volt batterij onder de vloer van de bagageruimte, om de impact op de praktische bruikbaarheid minimaal te houden. Omdat de MHSG in directe verbinding staat met de motor en de krukas aandrijft via een riem, zijn de aanpassingen in de motorruimte volgens Kia beperkt.

Elektrificatie

De 48-volt technologie maakt deel uit van Kia’s elektrificatiestrategie. Het merk wil in 2025 zestien voertuigen met elektrische aandrijving hebben geïntroduceerd: vijf hybrides, vijf plug-in hybrides, vijf volledig elektrische auto’s en een nieuwe brandstofcelauto (FCEV) in 2020.

Tags: , , , , , ,

Musk kondigt reorganisatie…ARN: 98,6% afdankers in 2017…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties