bekeken: 2913 x
Waardeer dit artikel:
586 votes, average: 2,74 out of 5586 votes, average: 2,74 out of 5586 votes, average: 2,74 out of 5586 votes, average: 2,74 out of 5586 votes, average: 2,74 out of 5
(2,74)
(Inloggen is vereist)

Kleinere radiateur door Nissens

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 augustus 2011, 13:27

Leestijd: 1 minuut

Het Deense Nissens is de eerste Europese fabrikant die een lichtere radiateur ontwikkeld heeft voor de aftermarket gebaseerd op het vijfmillimetersysteem. Dit maakt het mogelijk om meer koeling te krijgen uit een kleiner koelend oppervlak. Oorspronkelijk is deze opzet voor het eerst toegepast bij een aantal modellen van Mazda, Suzuki en Toyota. Havam Automotive heeft de intentie om het product in Nederland te gaan leveren.

“Concreet hebben wij de nieuwe radiateur nog niet in ons assortiment, maar we zijn wel de mogelijkheden aan het bekijken. Op dit moment zijn ze bij Nissens met vakantie, dus het duurt zeker nog twee tot drie weken voordat bekend is of Havam het product kan opnemen in het assortiment”, aldus een woordvoerder van Havam Automotive. De radiateur is al wel in productie, maar pas vanaf 1 september voor verkoop beschikbaar.

Nissens zegt met het vijfmillimetersysteem zo’n twintig procent meer koelcapaciteit te kunnen leveren. Als bijvoorbeeld de luchtsnelheid verhoogd wordt van één m/s naar zes m/s in een tien millimeter radiateur, dan stijgt de koelcapaciteit met zestig procent. Bij de vijfmillimeterradiateur is dit tachtig procent.

Vanaf nu is er een dekking in het nieuwe systeem van 35 OEM-nummers binnen 44 automodellen.

Tags: , , , ,

Prognose nieuwverkoop…Bijtellingalert voor zakelijke…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties