fbpx
bekeken: 693 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Tyre Cologne 2021: kleine stands, meer digitaal

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 september 2020, 17:31

Leestijd: 2 minuten

Met klassieke, kleinere stands (maximaal 150 vierkante meter) en volop virtuele presentaties wil de internationale bandenbeurs The Tyre Cologne volgend jaar een hybride evenement worden. Een vakbeurs die bovenal corona-proof zal zijn.

Door de compacte stands, nodig omwille van veiligheid, denkt de organisatie te kunnen volstaan met slechts twee hallen (7 en 8). Daar vindt ook een inhoudelijk evenementenprogramma plaats. Extra capaciteit voor ontmoeting is beschikbaar in het ‘Lead Café’. Hier zijn flexibel inzetbare spreekkamers beschikbaar.

TTC@home

Nieuw ten opzichte van de eerste editie (2018, foto) is ook TTC@home. Dit speciaal voor beurzen in coronatijd ontwikkelde platform faciliteert digitale ontmoeting van exposanten en vakbezoekers wereldwijd. Wie niet kan of durft af te reizen naar Keulen kan op die manier toch kennisnemen van nieuwe producten en diensten.

TTC@home is volgens organisator Koelnmesse in technisch opzicht ‘state of the art’. Standhouders kunnen er in woord en (bewegend) beeld een digitale stand mee bouwen en bepalen met wie ze dieper op de materie willen ingaan. De contacten kunnen ook na de beursdagen in stand blijven. Alle exposanten krijgen een digitaal basicpakket om tijdens de beurs te kunnen communiceren met internationale partijen, als aanvulling op daadwerkelijke ontmoeting. “Op die manier levert het platform een belangrijke bijdrage aan de digitalisering van de bandenindustrie”, vindt de organisatie. Deze week (23 en 24 september) werd TTC@home toegepast op de Europese marketingvakbeurs Dmexco.

Veiligheid

Om de interactie zo veilig en succesvol mogelijk te maken, heeft Koelnmesse een reeks coronamaatregelen ontwikkeld. Ze vallen onder de noemer ‘Show Safe’, ‘Meet Safe’, ‘Stay Safe’ en ‘Visit Safe’. Koelnmesse en de Duitse Tyre Retail and Vulcanisation Trade Association (BRV) erkennen dat The Tyre Cologne aan andere eisen zal moeten voldoen dan vóór de coronapandemie. “Eén ding is echter zeker: beurzen blijven onmisbaar”, zegt Oliver Frese, chief operating officer van Koelnmesse. “Alleen hier kunnen directe persoonlijke ontmoetingen plaatsvinden, om bestaande contacten te onderhouden en nieuwe kansen op te doen. We zijn meer dan bereid om beurzen veilig en succesvol uit te voeren voor alle deelnemers, en zo de zo dringend noodzakelijke impulsen te geven voor de verdere ontwikkeling van de industrieën.”

The Tyre Cologne vindt plaats van 18 t/m 20 mei 2021.

Barometer Q2: dealer levert…George de Booij financieel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties