bekeken: 1484 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,59)

Kwart Nederlanders wil elektrische auto

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 februari 2017, 11:53

Leestijd: < 1 minuut

Het enthousiasme van Nederlanders voor de elektrische auto is groeiende, blijkt uit een representatieve steekproef van Maurice de Hond in opdracht van de Vereniging Elektrische Rijders (VER). De cijfers worden deze middag gepresenteerd tijdens een verkiezingsdebat van de VER in het Bovag-gebouw.

n de peiling zegt 23 procent van de Nederlanders zeker een elektrische auto te kopen, als in eigen land hetzelfde beleid wordt gevoerd als in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en de VS. Eind 2015 was dat tien procent.

Ook de groep mensen die een aankoop overweegt is gegroeid, naar 43 procent. Verder wil twee derde (was vijftig procent) dat de overheid via belasting- en subsidiemaatregelen de aanschaf van elektrische auto’s bevordert. Iets meer dan helft (53 procent) van de Nederlanders vindt dat de overheid auto’s op benzine of diesel vanaf 2025 of daarna moet verbieden.

In de presentatie komen later vandaag nog meer cijfers inzake elektrische mobiliteit ter tafel, zoals de vraag wat Nederlanders vinden van het laadpalenbeleid in hun gemeente. Het debat wordt gevoerd door vertegenwoordigers van PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, D66 en SP, die discussiëren over het volgens hen gewenste beleid rondom duurzame mobiliteit en de volledig elektrische auto.

Tags: , , ,

Peugeot-ceo geeft Opel…VNA: private lease sterke…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties