fbpx
bekeken: 1374 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘KwikFit wordt voorbereid op verkoop’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 21 september 2020, 12:17

Leestijd: < 1 minuut

De Japanse Itochu-groep is volgens Sky News bezig de verkoop van dochterbedrijf KwikFit voor te bereiden. Dat proces zou verlopen via Itochu’s houdstermaatschappij European Tyre Enterprises Ltd.

De Britse nieuwszender meldt dat investeringsbank Nomura is aangesteld om te adviseren over diverse strategische opties voor KwikFit – met verkoop als meest waarschijnlijke optie. Bronnen in het zakencentrum van Londen zouden dat hebben bevestigd. Mocht de onderneming daadwerkelijk in de etalage komen, dan is dat bijna tien jaar nadat Itochu eigenaar werd (maart 2011). KwikFit bezit in het Verenigd Koninkrijk meer dan zeshonderd servicelocaties en tweehonderd mobiele bandenmontagevoertuigen. Eerder dit jaar verkocht Itochu in het VK een portefeuille van 21 Kwik Fit-servicecentra aan vastgoedinvesteerders.

Investeerder

In Nederland omvat het netwerk van KwikFit 167 locaties (juni 2020). Managing director Martin Post ontkent dat sprake is van een (intentie tot) verkoop van de groep. “Er komt wel vaker een vraag van een investeerder voorbij, zonder dat het tot een besluit komt. Vijf jaar geleden zou Euromaster het Nederlandse deel van de groep overnemen. We weten allemaal hoe dat verhaal is afgelopen.”

Tags: , ,

50-plus oldtimer definitief…Auto’s de Baas helpt garage…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties