bekeken: 2141 x
Waardeer dit artikel:
298 votes, average: 2,63 out of 5298 votes, average: 2,63 out of 5298 votes, average: 2,63 out of 5298 votes, average: 2,63 out of 5298 votes, average: 2,63 out of 5
(2,63)
(Inloggen is vereist)

Laurens van den Acker Designer of the Year

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 mei 2016, 13:29

Leestijd: 1 minuut

Laurens van den Acker, Vice President of corporate design bij Renault, is onderscheiden met de Designer of the Year Award. Het leiderschap, de visie en stijl van de Nederlander worden geprezen.

Sinds de nieuwe Clio (2012) hebben de in 2009 aangetreden Van den Acker en zijn team 26 nieuwe dan wel vernieuwde modellen geïntroduceerd. Daarmee is het Renault-gamma het jongste van de Europese automerken. Het meest actuele model wordt, vanaf september, de volledig nieuwe Scénic.

De door Autocar Magazine ingestelde prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie op Silverstone. Volgens redacteur Matt Burt is elk model van Renault tegenwoordig direct herkenbaar, op een positieve manier. Hij loofde daarnaast de duidelijke richting die Van den Acker is ingeslagen en het feit dat onder zijn leiderschap ook andere ontwerpers de ruimte hebben om zich te manifesteren.

Renault Design beschikt over studio’s in Frankrijk, Roemenië, Brazilië, Zuid-Korea en India. De vijfhonderd medewerkers tellende teams ontwerpen voor alle merken van de groep, inclusief Dacia, Renault-Samsung Motors en het binnenkort opnieuw gelanceerde d Alpine.

Tags: , ,

Autec-VLT vernieuwt werkplaats…Autec-VLT verloot reis naar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties