Kia neemt private-leaseauto terug bij baanverlies

Onder de noemer Move Together neemt Kia bij klanten voor privélease die onverhoopt baanverlies lijden de auto terug. – zonder sanctie. Dat moet gegadigden over de streep trekken.

Bij het merk worden de Picanto, Stonic, Ceed en Niro het meest door particulieren geleaset. Juist in deze periode neemt volgens Kia de interesse in private lease toe: veel Nederlanders reizen liever per auto dan bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Tegelijkertijd zijn de tijden financieel onzeker. Move Together voegt aan de bestaande Kia-zekerheden een ‘garantie op de private-leaserijder’ toe. Doen zich onverwacht financiële problemen voor bij de particulier, dan neemt de importeur het voertuig “eenvoudigweg” terug.

Voorwaarden

Wel gelden enkele voorwaarden. Zo moet op basis van schriftelijke stukken worden bewezen dat sprake is van gedwongen ontslag. Een nieuwe inkomenstoets dient uit te wijzen dat het leasebedrag niet meer valt te betalen. De resterende duur van de leaseperiode moet minimaal twaalf maanden zijn. Wie voldoet aan alle voorwaarden is Kia Autolease geen opzeggingsvergoeding verschuldigd. Een eventueel aanvullend bedrag voor meer kilometers dient wél te worden betaald.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *