Leaseauto.nl vergelijkt aanbod private lease

Een centraal platform voor vraag en aanbod in private lease – die rol wil de nieuwe vergelijkingssite Leaseauto.nl vervullen. “Snel, eerlijk en onafhankelijk”, belooft het persbericht.

Naast inzicht in het aanbod wil de site ook transparantie bieden over contractvoorwaarden en meerkosten. Wie er op de voor consumenten bedoelde site niet uitkomt, kan persoonlijke telefonische assistentie inroepen. De nieuwe online tool werkt samen met Ikrij.nl (Wittebrug Lease), Athlon, Broekhuis Lease, Privélease.nl (Hitachi Capital Mobility) en Justlease (Terberg).

Looptijd

Volgens de initiatiefnemers Nico Vierhout en Derk Wagelaar zijn de verschillen in kosten en voorwaarden groter dan de consument denkt. “Vaak zijn de bedragen die moeten worden betaald hoger dan verwacht. Over de totale looptijd van het contract kunnen de verschillen in meerkosten voor dezelfde auto honderden tot zelfs duizenden euro’s bedragen. Wij zorgen dat de consument niet voor verrassingen komt te staan.”

Leaseadviseurs

Verschillen tussen private-leasecontracten zitten in de uitvoering van de auto en de bijkomende kosten van verzekering en banden. Ook opzegvoorwaarden en de meer- en minderprijs voor looptijden en jaarkilometrages variëren sterk. Leaseauto.nl zegt “appels met appels” te vergelijken en “verandert kleine lettertjes in grote letters.” De nieuwe site streeft ernaar om binnen afzienbare tijd elke private leaseauto op de Nederlandse markt aan te kunnen bieden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *