Peugeot 508 is Alphabets leaseauto van het jaar

Leasemaatschappij Alphabet heeft de Peugeot 508 Berline uitverkozen tot leaseauto van het jaar 2019. Het is voor de 23ste maal dat Alphabet de titel toekent.

De uitverkiezing vindt plaats in vier klassen: Economy, Business, Business+ en Executive. De winnaars in deze categorieën zijn dit jaar respectievelijk Ford Fiesta, Peugeot 508, BMW 3-serie en BMW X5. De Peugeot 508 werd uiteindelijk gekozen tot overall winnaar.

Favoriet

De Tesla Model 3 en de Volvo V60 zijn overduidelijk favoriet bij het publiek. Tesla scoort bij de deskresearch echter opvallend minder goed en de Volvo V60 werd door de vakjury weer minder goed beoordeeld. De Peugeot 508 is bij het publiek categoriewinnaar. Geen enkele andere auto kreeg binnen de categorie zoveel stemmen. Ook volgens de vakjury is de Peugeot 508 de duidelijke categoriewinnaar en scoort het merk overall stabiel en goed bij Alphabet. Rick Hermanns, algemeen directeur Peugeot Nederland is verheugd over de uitverkiezing. “Het laat zien dat wij met dit radicale model de juiste weg zijn ingeslagen. Een dergelijke prijs koesteren wij zeer, de leasemarkt is belangrijk voor ons. Begin juni zullen wij met de SW-uitvoering op de markt komen. We hopen de prettige samenwerking met Alphabet nog lang voort te kunnen zetten.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters