VZR: 20% minder zakelijke kilometers

Een rondgang door Vereniging Zakelijke Rijders leert dat de doelgroep gemiddeld minimaal één dag meer thuis gaat werken na de coronatijd. Bij een vijfdaagse werkweek betekent dit naar schatting 20% minder gereden kilometers vanaf dit jaar.

De verschuiving heeft een direct effect op het gebruik van de leaseauto. VZR adviseert werkgevers daarom met hun leasemaatschappij te praten over de contractvoorwaarden. Als de ingezette auto’s structureel minder kilometers blijken te rijden, kan dit voordeel gebruikt worden voor flexibele mobiliteitsbudgetten.

De verwachte reductie resulteert ook in een afnemende onderhoudsbehoefte. Dat zal de autosector gaan voelen. “Zoom en Teams zijn een nieuwe concurrent gebleken voor ieder automerk en iedere leasemaatschappij.” Wel zal afnemend zakelijk verkeer een positief effect hebben op de filedruk en luchtkwaliteit. De sinds 16 maart geldende snelheidsbeperking naar 100 km/u kan daarom direct weer ter discussie worden gesteld, betoogt VZR-voorzitter Jan van Delft. “Er moet aan economisch herstel gewerkt worden en dat doe je door efficiencymaatregelen door te voeren. Ergens sneller kunnen zijn is bijzonder prettig en efficiënt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.