fbpx
bekeken: 749 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Lightyear en DSM maken zonnedak breed toegankelijk

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 mei 2020, 15:40

Leestijd: < 1 minuut

De fabrikant van de zonnecelauto Lightyear heeft met DSM een overeenkomst gesloten om het zonnedak van Lightyear breder inzetbaar te maken. Het partnerschap richt zich specifiek op de integratie van zonnedaken in elektrische voertuigen als auto’s, bestelwagens en bussen. DSM en Lightyear willen voor verschillende klanten in de auto-industrie en openbaar vervoer pilots opzetten waaruit zou kunnen blijken dat investeren in een zonnedak een slimme investering is.

Lightyear ontwikkelde de technologie oorspronkelijk voor de zonnepanelen van de volledig elektrische auto Lightyear One. Het zonnedak bestaat uit vijf vierkante meter geïntegreerde zonnecellen die continu zonlicht opvangen, ongeacht of de auto rijdt of stationair is. In een geoptimaliseerd voertuig wordt zodoende genoeg energie opgewekt voor 70 tot 90 procent van de afgelegde kilometers. De geleidende backsheet van DSM vormt een integraal onderdeel van het zonnedak.

Schone energie

Vicepresident Pascal de Sain van DSM Advanced Solar: “Door onze samenwerking met Lightyear te intensiveren creëren we een volledig nieuwe markt voor krachtige, ‘verliesvrije’ backcontact-technologie, die een groot effect kan hebben op schone mobiliteit en klimaatverandering. We zien ernaar uit om deze samenwerking te steunen met meer dan tien jaar marktleiderschap en toonaangevend onderzoek naar zonne-energie. Ons doel is eenvoudig: schone energie van de zon werkelijkheid maken voor iedereen.”

Martijn Lammers, medeoprichter van Lightyear: “We willen een revolutie ontketenen in de manier waarop mensen reizen. Door in samenwerking met DSM onze zonnetechnologie toegankelijker te maken kunnen we een massale overstap op elektrische voertuigen versnellen door de zon als energiebron te gebruiken.”

Ymere kiest telematica en…EV: stroom aan concepten
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties