bekeken: 496 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Lightyear trekt nieuw kapitaal aan

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 3 juli 2020, 10:20

Leestijd: < 1 minuut

De eerste Lightyear wordt pas eind 2021 op de weg verwacht. Tot die tijd zal de fabrikant van zonnecelauto’s zijn rekeningen moeten betalen dankzij geldschieters, partijen die hun vertrouwen uitspreken in het bedrijf. Gelukkig voor Lightyear heeft BOM Brabant Ventures zich als nieuwe investeerder gemeld. Sioux Technologies, een van de eerste investeerders in Lightyear, heeft de autobouwer recentelijk een nieuwe kapitaalinjectie gegeven.

“De verkoop van nieuwe auto’s daalde in april maar liefst 53 procent”, zegt Jeroen Willems van BOM Brabant Ventures. “Maar de verschillen tussen de merken onderling was groot. De uitdagers van de gevestigde auto-orde hadden een stuk minder te leiden onder de coronacrisis. Onze verwachting is dan ook dat duurzaam vervoer razendsnel uit de crisis zal accelereren.”

Nieuwe financiers

“Voor de BOM is dit een heel mooi moment om ons vertrouwen uit te spreken en in te stappen. Deze investering draagt bij aan de Brabantse economie, de werkgelegenheid én de ontwikkeling van nieuwe kennis, maar ook aan grote maatschappelijke opgaven als energietransitie en slimme mobiliteit. We hopen met deze participatie ook nieuwe financiers wat makkelijker over de streep te trekken. Voor de BOM geldt ook nog eens dat de ontwikkeling van Lightyear van belang is voor andere portfoliobedrijven zoals IM Efficiency en Amber.”

Vertrouwen

Arnoud de Geus namens Sioux: “Sioux was een van de eerste investeerders in Lightyear. Daarnaast zijn wij ook partner in de ontwikkeling. Daardoor hebben we het bedrijf van dichtbij zien groeien. Dit heeft ons het vertrouwen gegeven om een vervolginvestering te doen. Er is veel synergie met onze eigen kennis en ervaring.”

Huurauto voor startende…Realtime verkeersinformatie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties