bekeken: 1354 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Liqui Moly gaat verkoop Nederland zelf doen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 6 augustus 2019, 13:30

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse olie- en additievenspecialist Liqui Moly verandert van strategie in Nederland. Het bedrijf liet de verkoop van zijn producten eerst over aan onafhankelijke importeurs, maar neemt het heft nu in eigen handen.

Er zijn de afgelopen maanden twee accountmanagers aangesteld die zich gaan bezighouden met klanten – “zodat niet alleen de productkwaliteit, maar ook de service klopt”. Het gaat om Jacques Heukers (foto links), voorheen werkzaam bij Henkel, en Sander Pelle, die in zijn vorige baan OEM-onderdelen verkocht (Bleker Autoteile) en in dienst was van Würth. Zij zullen de Liqui Moly-producten presenteren, trainingen organiseren en werkplaatsen/garagebedrijven adviseren over hoe chemische probleemoplossers nog effectiever kunnen worden gebruikt.

Distributeurs

De nieuwe strategie betekent dat Liqui Moly nu direct met meerdere distributeurs samenwerkt. “Ze zijn onze natuurlijke partners”, aldus Thomas Sailer, verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland. “We doen niet rechtstreeks zaken met garages en werkplaatsen. Maar ze profiteren er natuurlijk wel van dat het bestaande assortiment wordt uitgebreid. We willen niet een kleine selectie aanbieden, maar juist alle producten in ons assortiment.” Overigens wil het bedrijf zich op de middellange termijn niet alleen richten op de divisie automotive, maar ook op aangrenzende sectoren zoals bedrijfsvoertuigen. “Het potentieel dat we in Nederland zien is heel groot.”

Motorolie

Liqui Moly werd in 1957 opgericht in Duitsland, waar ook de productie plaatsvindt. Motorolie en additieven zijn de belangrijkste producten. Verder biedt het bedrijf een assortiment autochemicaliën aan. In totaal omvat de catalogus ruim vierduizend artikelen. De wereldwijde omzet bedroeg vorig jaar 544 miljoen euro.

Tags: , , ,

‘ViaBovag scoort beter dan…Dieselkrimp: Bosch schrapt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties