fbpx
bekeken: 1597 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,49)

LKQ verkoopt OE glasproductie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 december 2016, 08:40

Leestijd: < 1 minuut

LKQ, de moedermaatschappij van onder andere Sator-Fource (Schiedam) en Van Heck Interpieces (Vilvoorde) in de Benelux, verkoopt de OE-productieactiviteiten van het begin dit jaar overgenomen PGW aan de Mexicaanse glasfabrikant Vitro-SAB. De laatste produceert al sinds 1909 een uitgebreid assortiment glasproducten.

In maart van dit jaar nam LKQ het Amerikaanse Pittsburgh Glass Works (PGW) over. PGW is fabrikant (OE en aftermarket) en distributeur van met name autoglas en ruitservices. Er werd 637 miljoen dollar voor betaald. PGW (jaaromzet 2015 één miljard dollar) was eigendom van de investeringsmaatschappij Kohlberg en lakfabrikant PPG. In de VS heeft PGW een marktaandeel van 30,5 procent, gerealiseerd via een netwerk van 120 eigen vestigingen en zevenduizend glasspecialisten (en schadeherstellers).

PGW heeft twaalf productielocaties in de VS, China en Europa. Met name de productiefaciliteiten zijn nu verkocht – en wel voor 310 miljoen dollar. Onderdeel van de transactie is een distributieovereenkomst tussen Vitro-SAB en LKQ voor het leveren van autoruiten aan LKQ. Want LKQ stelt nadrukkelijk in de VS – en wellicht daarbuiten – actief te willen blijven c.q. worden met autoruitservices.

Volgens ceo Robert L. Wagman is de sterkte van LKQ vooral gelegen in de distributie en dienstverlening in de aftermarket. “Onze focus is de aftermarket en de OE-activiteiten passen daar niet altijd bij. Wat betreft de glasvervangingsmarkt en de reparatieactiviteiten ligt het accent voorlopig op de VS. Daar is de synergie met onze bestaande business het grootst.”

Tags: , , ,

Schadegarant start medio 2017…Nieuwe bestuursvoorzitter…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties