fbpx
bekeken: 3163 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,00)

Louwman lijft dealers Automotions Groep in

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 20 juli 2020, 16:34

Leestijd: < 1 minuut

Louwman onderzoekt de mogelijkheden tot overname en integratie van de Peugeot- en Mercedes-Benz-dealeractiviteiten van Automotions in West-Brabant en Zeeland. Beide partijen hebben hierover een principeovereenkomst bereikt. Het gaat om de verkoop- en de aftersalesactiviteiten.

“Met deze overname bouwen we verder aan onze retailstrategie”, aldus Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Groep. “Ons dealernetwerk breiden we regionaal uit in West-Brabant en Zeeland. Onze positie bij sterke merken als Mercedes-Benz en Peugeot wordt verder vergroot. We versterken onze aanwezigheid in personenwagens en groeien vooral stevig in lichte bedrijfswagens en trucks. Door deze uitbreiding kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn. De overname biedt ook kansen op schaalvoordelen.” De gezamenlijke activiteiten worden voortgezet onder de naam Louwman.

Solide bedrijven

Automotions is in Zuidwest-Nederland één van de leidende aanbieders van mobiliteit. Vanaf 2007 breidde Automotions Groep onder de leiding van Lennard van Oeveren en Jeroen Gelok het verzorgingsgebied uit door overnames van andere dealerbedrijven. “De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben stuk voor stuk geresulteerd in solide bedrijven. Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen automotive die ons tot deze overname hebben doen besluiten”, aldus Lennard van Oeveren. “Beide merken hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Louwman Group zien we de toekomst voor de merken Mercedes-Benz en Peugeot dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

ACM

Alle Automotions-vestigingen worden overgedragen aan Louwman Group. Het gaat om de Mercedes-Benz-vestigingen in Goes, Roosendaal en Terneuzen. Voor Peugeot gaat het om de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes en Terneuzen. De medewerkers van Automotions worden medewerkers van Louwman Dealer Groep. De beoogde overname wordt naar verwachting deze zomer afgerond. Een en ander is afhankelijk van de goedkeuring door de ACM.

Tags: , , , ,

Nepadverteerders duperen…Column Maurits Golüke:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties