fbpx
bekeken: 637 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

LPG-systeem Prins voor directe benzine-injectie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 september 2020, 11:28

Leestijd: < 1 minuut

Onder de noemer VSI-3 DI introduceert Prins Autogassystemen een LPG-systeem voor voertuigen met een directe injectie benzinemotor (DI en DI+MPI). Het biedt volgens de fabrikant een universele oplossing voor een brede range aan voertuigen.

VSI-3 DI bestaat uit een nieuw ontwikkelde computer (Prins AFC-3.0 DI) met geïntegreerde DI injector-emulatie en een volledig elektronische, compacte LPG-verdamper – de Prins eVP-500. Het systeem voldoet, stelt Prins, aan de meest recente regelgeving als de Euro 6D WLTP en R115. Aan de berijder belooft de fabrikant “een hoge prestatie en plezierige rijervaring”. Andere winstpunten zijn de reductie van brandstofkosten (honderden euro’s per jaar) en verminderde uitstoot van CO2 (tot 21 procent) en fijnstof (tot 95 procent).

Stabiliteit

Het systeem is wereldwijd beschikbaar bij de officiële Prins-inbouwstations. De AFC-3.0 DI computer zorgt voor stabiliteit, veiligheid en een efficiënte werking, zegt technical director Jeroen Visscher. De gepatenteerde Prins eVP-500 reguleert de aanvoer van LPG onder alle rijcondities. “De Keihin LPG-injectoren zijn bekend vanwege de precisie, levensduur en snelheid. Samen met ons wereldwijde netwerk zijn we klaar voor de toekomst.” Het VSI-3 DI LPG-systeem is ook uitgerust met een brandstofschakelaar en filter van Prins, een LPG-tank op de plaats van het reservewiel en een vulpunt naast dat voor fossiele brandstof, achter het tankklepje.

Actieradius

Omdat het voertuig een gastank én een benzinetank heeft, bedraagt de actieradius ruim duizend kilometer. Het Prins VSI-3 DI LPG systeem is getest en gevalideerd voor voertuigen van Ford, Renault, Nissan, Dacia, Volkswagen Group, GM, Hyundai/Kia, Volvo en Land Rover. De lijst zal binnenkort worden uitgebreid.

Tags: , , , , , , ,

Wasplek met potentiePeddemors managing director…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties