fbpx
bekeken: 749 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Maandag was goede aftersalesdag

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 1 april 2020, 09:54

Leestijd: < 1 minuut

De WESP-cijfers over afgelopen maandag laten zien dat de thuiszittende autobezitter zijn geplande onderhoud en eventuele apk gewoon laat uitvoeren. De bandenwissels blijven iets achter.

Natuurlijk heeft men er nu de tijd voor en na een paar dagen thuiszitten is een onderbreking buiten de deur een welkome afleiding. Zo vervullen autobedrijven ook nog een belangrijke sociale rol. Hier lokaal actiematig op inspelen (denk aan voorjaarbeurt, aircoservice, was-, poets- en schoonmaakbeurt) kan wellicht net een extra werkplaatsbezoek opleveren.

Positief

Afgelopen maandag was de gemiddelde dagomzet in de werkplaats – gemeten bij ruim 800 autobedrijven – met 2485 euro dan ook gewoon goed te noemen. De gemiddelde factuuromzet van 272 euro lag eveneens hoger dan de maandag vorige week en dezelfde werkdag vorig jaar.

En het aantal gemaakte werkplaatsafspraken lag met 12,4 weliswaar lager dan de vergelijkbare maandag vorig jaar, maar was wel hoger dan de afgelopen week het geval was.

Kerncijfers voor maandag week 14
  2020 2019
Gemiddelde dagomzet in euro 2485 2076
Gemiddelde factuurgrootte in euro 272 261
Nieuw gemaakte afspraken 12,4 15,9

Coronabestendig

Kortom, de werkplaatactiviteiten lijken redelijk coronabestendig te zijn. Natuurlijk, juich niet te vroeg, er is een hoop aan de hand en de voortzetting van wat onze regering een ‘intelligente lockdown’ noemt, moeten we niet onderschatten, maar eigenlijk was maandag – los van de occasionverkoop – een goede aftersalesdag.

Tags: , ,

MarketView: autoverkoop op…Hoogste aantal bestelwagens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties