bekeken: 4292 x
Waardeer dit artikel:
79 votes, average: 2,75 out of 579 votes, average: 2,75 out of 579 votes, average: 2,75 out of 579 votes, average: 2,75 out of 579 votes, average: 2,75 out of 5
(2,75)
(Inloggen is vereist)

Maessen: sanering gaat gewoon door

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 25 januari 2017, 07:08

Leestijd: 1 minuut

Ook al lijkt het door de aantrekkende economie zo’n vaart niet te lopen, de sanering van de schadebranche gaat gewoon door. In 2025 zal er nog slechts plek zijn voor vier- à vijfhonderd schadeherstellers of combinaties met dealerbedrijven.

Dat zegt voormalig ad-interim Focwa-voorzitter Denis Maessen in een afscheidsinterview met Aftersales Magazine. “Ondernemers hebben wellicht het gevoel niet meer zo met de rug tegen de muur te staan. Maar ondertussen moet er toch naarstig gezocht worden naar een structurele oplossing.”

Zo’n oplossing is er volgens Maessen in twee soorten: stoppen met het bedrijf of doorgaan. “Doormodderen is geen optie meer.” Volgens hem beschikken “zeker niet alle ondernemers” over de juiste bagage om mee te komen in de stappen die de schadeherstelsector moet zetten op het gebied van professionalisering. Gezien de impact van een besluit over de toekomst van iemands  onderneming, heeft Focwa extra adviescapaciteit ingezet om samen met de ondernemer de opties te onderzoeken. “Wij schatten in dat zo’n tweehonderd bedrijven in zo’n traject terechtkomen.”

Het interview met Denis Maessen staat in de afgelopen vrijdag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Tags: ,

Stokvis distributeur…VW betaalt VS-dealer 2,4…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties