bekeken: 1142 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Mahle koopt equipmentspecialist Brainbee

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 23 mei 2018, 11:13

Leestijd: < 1 minuut

Toeleverancier Mahle heeft zijn aandeel in de Italiaanse equipmentspecialist Brainbee vergroot tot een meerderheidsbelang van tachtig procent.

brainbeeMet deze transactie wil de nieuwe eigenaar zijn bestaande tak Mahle Aftermarket uitbouwen. Nu nog is deze gericht op vervangingsonderdelen, maar het streven is om meer in brede zin een oplosser van voertuigproblemen te worden. In een welkomstbrief aan zijn nieuwe klantenkring omschrijft Mahle de aankoop van Brainbee als “een ideale toevoeging aan ons portfolio.”

Mahle heeft zijn hoofdvestiging in Stuttgart en bedient internationaal de vervangingsmarkt met motordelen en filters. De onderneming bezat sinds september 2017 twintig procent van de aandelen Brainbee. Dat minderheidsbelang wordt nu, zo’n driekwart jaar later, drastisch verruimd. Brainbee wordt een integraal onderdeel van divisie Mahle Service Solutions. Aan de bestaande distributie in de diverse Europese landen verandert niets.

Testapparatuur

Beide partijen werkten al enkele jaren samen bij de ontwikkeling en productie van werkplaatsuitrusting. Brainbee heeft zo’n 110 medewerkers en levert testapparatuur voor aircoservice, diagnose, vloeistoffen en emissie. Op de komende Automechanika Frankfurt (11-15 september) willen Mahle en Brainbee samen nieuwe producten presenteren. Enkele jaren geleden nam Mahle de aircodivisie van Delphi over.

Tags: , , , , ,

Autosector domineert top-tien…Nog volop ‘maanmannetjes’…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties