fbpx
bekeken: 1524 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Mahle verwerft alle aandelen Behr-Hella

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 9 augustus 2018, 15:46

Leestijd: < 1 minuut

Mahle gaat alle aandelen verwerven in zijn joint venture met Hella – Behr Hella Service. De bijbehorende producten gaat het via zijn eigen aftermarketorganisatie verspreiden naar de eindgebruiker.

De stap moet Mahle’s positie op het gebied van thermomanagement versterken. Doel is vanaf 2020 de handel in en distributie van vervangingsonderdelen volledig in eigen hand te hebben.

Op dit moment hebben beide partijen ieder de helft van de aandelen in bezit. De joint venture werd in 2005 opgericht. Voor de aandelenovername een feit kan worden, moeten wel nog de Duitse kartelautoriteiten akkoord zijn.

Volle breedte

Mahle zegt grossiers en garages voortaan over de volle breedte te kunnen voorzien van thermoproducten, en dat uit één en dezelfde bron. Olaf Henning, directeur van Mahle’s aftermarket business unit, schetst de toekomstige context. “Efficiënt regelen van de temperatuur zal van groeiend belang worden, voor alle aandrijfvormen. De stap die we vandaag aankondigen stelt ons in staat de best mogelijke ondersteuning te bieden in dit veelbelovende terrein.”

Connectie

Als resultaat van de aandelenoverdracht gaat Hella zijn aftermarketbusiness anders inrichten, zegt directeur Werner Benade. Met name de terreinen Licht en Elektronika krijgen een sterkere connectie met de reparatietips op het gebied van diagnose en kalibreren. Per 1 augustus jl. draait bij Hella de nieuwe dienst Mobiliteitsoplossingen. Doel is om zich sterker te positioneren als partner van de groothandel en de werkplaats.

Tags: , ,

Reifen in nieuwe hal op…Acea duwt consument naar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties