fbpx
bekeken: 2497 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,69)

Mannen rijden duurste auto’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 februari 2016, 11:22

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal kleine auto’s is vorig jaar met ruim drie procent (3,4) gestegen, ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet naar leasetrends. Opvallend is dat mannen ook in 2015 de duurste leaseauto’s zijn gaan rijden.

De vraag naar kleine, B-segmentauto’s (Renault Clio bijvoorbeeld) is het afgelopen jaar sterk toegenomen. “Je ziet steeds vaker dat mensen kiezen voor een kleine auto, omdat deze zuiniger is in het verbruik en vanwege de lagere bijtelling. Deze klasse is primair bedoeld voor gebruik in stedelijke gebieden, omdat kleine compacte auto’s veel wendbaarder zijn en gemakkelijker te parkeren. Ook bij privé lease zijn deze modellen trouwens populair”, zegt Simon Corsèl, manager corporate communicatie en pr bij Alphabet.

De duurste

Het is opmerkelijk dat mannen ook vorig jaar in de duurste leaseauto’s zijn gaan rijden. De duurste leaseauto’s waar vrouwen voor kozen, bevonden zich in de prijsklasse 140.000 en 160.000 euro, terwijl het bij mannen gaat om auto’s met een waarde tot 260.000 euro. In de prijsklasse tot 20.000 zijn vrouwen overigens oververtegenwoordigd (met 14 procent). Ruim 77 procent van de vrouwelijke leaserijders bevindt zich in de prijsklasse tot 40.000, tegenover 61 procent van de mannelijke leaserijders.

Uit het onderzoek blijkt trouwens ook dat zowel mannen als vrouwen steeds vaker kiezen voor een auto met automatische versnelling. Er werd bijna 8 procent vaker gekozen voor een automaat dan het jaar daarvoor. Bij vrouwen was dit 6 procent; van alle mannelijke leaserijders kiest 40 procent voor een automaat.

“Het merendeel van de leaserijders kiest nog steeds voor een handgeschakelde auto, maar deze auto verliest aan populariteit de laatste jaren. Er wordt steeds vaker voor gemak gekozen”, aldus Corsèl.

Tags: , , , ,

Europarlement laat zwak…Weet Müller wie de…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties