fbpx
bekeken: 967 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Marktplaats introduceert autoverzekeringen

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 22 november 2019, 08:57

Leestijd: < 1 minuut

Met de goede ervaringen van zusterbedrijf Mobile.de in Duitsland – de grootste website bij onze oosterburen waar het gaat om occasions en nieuwe auto’s – zal Marktplaats.nl volgend jaar in verzekeringen stappen.

Dat maakte Malte Krüger, directeur van eBay Classified Group (eCG) en Mobile.de in Duitsland, gisteren bekend. Hij sprak op de door Paul de Vries georganiseerde bijeenkomst van DCDW in Naarden, waar een kleine 180 aanwezigen, veelal merkdealers, op af kwamen.

Vergelijkingsmodule

Hoe het financierings- en verzekeringsconcept in ons land vorm krijgt, wilde hij nog niet kwijt, maar begin volgend jaar zal Marktplaats gaan starten. In Duitsland biedt eCG een ‘eigen’ Mobile Garantieverzekering aan. Daarnaast is er een vergelijkingsmodule waar de autokoper een vergelijking kan maken uit het algemene aanbod financieringen en autoverzekeringen. Via een keuzeproces kan de autokoper zo de voor hem of haar ‘beste’ oplossing vinden.

“Uit onderzoek blijkt dat consumenten het uitzoeken van een verzekering of een financiering een complex proces vinden. Wij hebben een zogenaamd hassle free concept ontwikkeld dat de consument aan de hand van een aantal simpele stappen naar de juiste verzekerings- dan wel financieringsoplossing leidt”, aldus Krüger.

Marktplaats zal de verzekeringen niet zelf afsluiten, maar brengt min of meer een door de klant zelf gestuurd advies uit voor financiering en verzekering.

Autoverzekeringen liggen de laatste tijd onder een vergrootglas. Zo publiceerde kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders onlangs een rapport waaruit onder meer bleek dat inefficiëntie bij de verzekeraars zelf de belangrijkste reden is dat veel autoverzekeringen verlieslatend zijn.

Tags: , , , , ,

VW Car Claim krijgt groen…Theo van Kan: ‘De jacht…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties