bekeken: 833 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Marktplaats (eBay) voor 7,9 miljard Noors

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 juli 2020, 12:44

Leestijd: < 1 minuut

Het Noorse online handelsplatform Adevinta neemt voor een bedrag van 7,9 miljard euro c.q. 9,2 miljard dollar de advertentietak van eBay over. Tot de veilingsite behoort sinds 2004 onder meer Marktplaats.

In ruil voor het geld krijgt eBay een belang van 44 procent in Adevinta en 33 procent stemrecht, aldus de officiële verklaring van de nieuwe eigenaar. eBay Classifieds Group exploiteert digitale marktplaatsen in dertien landen, Adevinta in vijftien landen.

De Noren beroepen zich op een bewezen praktijk van sterke, winstgevende groei en continue focus op waarde voor de gebruikers, klanten en aandeelhouders. Door de transactie ontstaat volgens Adevinta een partij die wereldwijd een miljard mensen bereikt en maandelijks circa drie miljard bezoeken noteert.

De officiële afronding van de overname wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. Wel moet dan groen licht zijn gekomen van de diverse belanghebbenden en autoriteiten. Overigens maakt ook het Belgische 2dehands deel uit van eBay/Marktplaats, net als Mobile.de, Gumtree, dba, Bilbasen, Kijiji, 2dehands, 2ememain, Vivanuncios, Automobile.it, Motors.co.uk, Autotrader (Australia), Carsguide (Australia) en eBay Kleinanzeigen.

(foto: Adevinta)

Tags: , ,

Column Maurits Golüke:…Continental diep in het rood…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties