fbpx
bekeken: 591 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Markus Duesmann opvolger Schot bij Audi

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 november 2019, 09:46

Leestijd: < 1 minuut

Markus Duesmann wordt per 1 april 2020 de nieuwe CEO van Audi AG. De 50-jarige werktuigbouwkundig ingenieur volgt de Nederlander Bram Schot op, die de functie sinds juni 2018 bekleedt.

Duesmann is bijna drie decennia werkzaam in de auto-industrie, meest recent als bestuurslid voor Inkoop bij BMW. Bram Schot (58) verlaat de Groep eind maart.

Dr. Herbert Diess, voorzitter van Audi’s raad van toezicht: “Als een uitstekend engineer zal Markus Duesmann zich maximaal inzetten om het grote potentieel van het merk Audi te benutten en onze filosofie ‘Voorsprong door techniek’ nog meer kracht aan te zetten.” Tegelijkertijd was er dank voor Bram Schot. “Hij nam de leiding op zich in een moeilijke tijd, deed dat op zeer succesvolle wijze en voerde belangrijke veranderingen door. We willen hem daarvoor hartelijk bedanken.”

Cultuurverandering

Audi’s nieuwe strategie is gericht op versnelde transformatie naar een provider van duurzame mobiliteit. OR-voorzitter Peter Mosch stelt dat Schot “de juiste man op het juiste moment” was, in een “voor de onderneming zeer lastige situatie en tijd. Hij voerde een cultuurverandering door met een focus op minder hiërarchische lagen en meer openheid.”

Tags: , ,

CBS: steeds meer kilometers…Nooit meer handwas
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties