fbpx
bekeken: 1441 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Max wint GP Hockenheim, Shell wordt tweede

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 juli 2019, 14:53

Leestijd: < 1 minuut

Het zoet van de overwinning smaakte de Nederlandse Max-fans goed, gistermiddag op circuit Hockenheim. Aftersales Magazine was erbij, voor de race zelf én voor nadere uitleg van Ferrari en Shell over hun samenwerking.

Met name de relatie tussen de race- en reguliere rijpraktijk stond centraal tijdens een exclusief kijkje achter de schermen. Nadere details volgen in de ASM-editie die in augustus verschijnt. Maar een indruk geven kunnen we uiteraard nu al.

Aftersales Magazine sprak met Sebastian Vettel, F1-teambaas Mattia Binotto en Shell’s olie-expert Jochen Lach (foto, vlnr). Aan bod kwam onder meer de vraag welke activiteiten Shell zoal ontplooit tijdens zo’n vier dagen durend raceweekend. De oliefabrikant stelt bij elke Grand Prix minstens twee chemici ter beschikking aan het Ferrari-team. Het tijdelijke laboratorium dat wordt opgebouwd, halteplaats tijdens ASM’s rondleiding door de paddock, onderzoekt de chemische samenstelling van meer dan honderd oliemonsters. Om te kijken of ze voldoen aan de eisen van de FIA, maar vooral aan die van Shell zelf. Ferrari rijdt zijn races met Helix Ultra, een 0W-volsyntheet die voldoet aan de groeiende marktvraag naar steeds dunnere smering – maar met behoud van koelende en smerende werking. In het dagelijkse autoverkeer zou Helix Ultra goed zijn voor tot zeventig kilo minder CO2-emissie per jaar en drie procent minder brandstofverbruik.

Pureplus

Tijdens een Grand Prix moet de olie een motortemperatuur van boven de duizend graden kunnen weerstaan, bij vijftienduizend toeren. Het smeermiddel van Shell bevat Pureplus Technology, die aardgas transformeert in een vrijwel honderd procent zuivere basisolie. Die beperkt de inwendige weerstand en biedt maximale prestaties, zeggen beide partners. Of het nu daaraan lag valt uiteraard lastig te bewijzen. Feit is wel dat Sebastian Vettel gistermiddag op zijn ‘thuiscircuit’ een even indrukwekkende als luid bejubelde opmars maakte vanaf de twintigste startpositie naar de tweede plek op de finishlijn.

Tags: , , ,

Niet minder maar méér CO2 in…Porsche Gelderland: 36 extra…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties