fbpx
bekeken: 1082 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Menegaux opvolger ceo Senard bij Michelin

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 februari 2018, 14:43

Leestijd: < 1 minuut

Michelin-ceo Jean-Dominique Senard treedt in mei 2019 terug. Hij wordt dan tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering opgevolgd door de huidige chief operating officer, Florent Menegaux.

menegauxEen aantal maanden geleden liet de in 2012 aangetreden Senard weten niet te willen kandideren voor een nieuwe termijn als ceo. Welke ambities hij koestert voor zijn carrière na Michelin is niet bekend.

Zijn aanstaande opvolger heeft er ruim twintig dienstjaren bij de Franse bandengigant opzitten. De nu 55-jarige Menegaux begon in 1997 als verkoopdirecteur Truck Tyres (Verenigd Koninkrijk en Ierland). In de jaren erna vervulde hij diverse internationale functies in de leidinggevende sfeer. Zijn aanstaande benoeming tot ceo is onderwerp geweest van een selectieproces waarin ook Senard zelf zijn oordeel gaf. Met de afgelopen vrijdag gemaakte keuze voor Menegaux, ruim voordat hij effectief aantreedt, is de continuïteit in het management, tijdig verzekerd. Formeel moet de voordracht nog worden goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering, in mei aanstaande.

Tags: , ,

Versteeg Hillegom bij Uw…PSA koopt Chinese distributeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties