fbpx
bekeken: 1463 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Mercedes intensiveert CATL-partnership

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 7 augustus 2020, 16:34

Leestijd: < 1 minuut

Mercedes-Benz en CATL (Contemporary Amperex Technology Co., Limited) zijn de volgende fase van hun strategische partnership ingegaan en ontwikkelen samen innovatieve accutechnologieën – een belangrijke pijler voor de grootschalige elektrificatie van het Mercedes-Benz modellengamma.

De in Stuttgart gevestigde premium autofabrikant versnelt de uitvoering van zijn ‘Electric First’-strategie met geavanceerde, CO2-neutraal geproduceerde accucellen, modules en accusystemen van CATL, technologische leider op het gebied van lithium-ion-accu’s. De overeenkomst heeft betrekking op het volledige gamma van accutechnologieën, van cellen en modules voor Mercedes-Benz personenwagens tot complete accu’s voor Mercedes-Benz Vans in veelbelovende, innovatieve technologieconfiguraties. Dit omvat ook het CATL-cell-to-pack design (CTP) voor individuele projecten, dat conventionele modules overbodig maakt en de cellen rechtstreeks in de accu integreert.

Blockchain-technologie

Met ‘Ambition2039’ streeft Mercedes-Benz de langetermijnvisie van een klimaatneutraal modellengamma na en zet het merk zich actief in voor de transformatie naar CO2-neutraliteit. Om de CO2-footprint van de huidige en toekomstige voertuiggeneraties te minimaliseren, zijn de partners overeengekomen om een CO2-neutrale productie van accuproducten te realiseren. Om dit mogelijk te maken, zal CATL voor zijn productie gebruikmaken van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, zoals wind, zon en waterkracht. Alleen al de CO2-neutrale productie van accucellen kan meer dan 30 procent van de CO2-footprint van een complete accu besparen.

Begin 2020 hebben Mercedes-Benz en CATL al een gezamenlijk proefproject opgestart met behulp van blockchain-technologie om transparantie te creëren over de uitstoot van schadelijke gassen en het aandeel secundair materiaal in de toeleveringsketen van de accucellen. De volgende stap is de afhankelijkheid van de winning van grondstoffen aanzienlijk te verminderen door afgedankte accu’s te recyclen.

Tags: , , ,

Bentley claimt recyclebaar…Ioniq wordt EV-merk Hyundai
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties