fbpx
bekeken: 695 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Mercedes wil 1100 minder managers

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 november 2019, 10:37

Leestijd: < 1 minuut

Daimler’s ceo Ola Källenius zal 14 november in Londen een groep investeerders toespreken over zijn plannen om Daimler, lees Mercedes-Benz, weer winstgevend te krijgen.

De transitie naar elektrische mobiliteit en de dieselcrisis hebben bij het merk voor rode cijfers gezorgd. Hoewel Källenius pas aanstaande donderdag zal spreken, wisten dit weekeinde de Financial Times en de Süddeutsche Zeitung al een paar tipjes van de sluier op te lichten. Zo wil de topman afscheid nemen van ruim 1.100 managers, voor een flink deel in Duitsland. Ook gaat het modellenpakket op de schop. Verder zal hij het fabriekspersoneel vragen om volgend jaar af te zien van loonsverhoging en bonussen. Dat laatste heeft de vakbonden bij onze oosterburen al op scherp gezet.

ZF

Voor de bonden speelt er nog iets anders. Daar is men verbolgen over het feit dat Källenius de productie van de aandrijflijn (EATS) voor de elektrische Mercedes EQC heeft uitbesteed aan ZF – en niet in eigen huis gaat produceren. Met name op deze beslissing is veel interne kritiek. Het zou zo maar kunnen dat de autofabrikant hierop terugkomt. In Friedrichshafen, de thuisbasis van ZF, houden ze hun hart vast.

Tags: , , , ,

Oog voor detailTweede editie Automotive Expo…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties