fbpx
bekeken: 278 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Michael Manley wordt voorzitter Acea

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 december 2019, 15:59

Leestijd: < 1 minuut

Michael Manley, ceo van Fiat Chrysler Automobiles, volgt in januari 2020 Carlos Tavares op als voorzitter van de koepel van autofabrikanten Acea.

De benoeming is in eerste instantie voor een jaar en is eenmalig te verlengen. Carlos Tavares heeft twee achtereenvolgende termijnen volgemaakt en zat de koepelorganisatie voor in 2018 en 2019.

Prioriteiten

Acea ziet het als zijn prioriteit om het komende jaar te komen tot het uitstippelen van een weg die moet leiden tot CO2-neutraal transport. Tegelijkertijd wil Acea zorgen voor een economisch houdbare Europese automobielsector.

“Als auto-industrie willen we de leiding nemen in het transformeren van mobiliteit op een manier die de consument vooropstelt, maar die ons tevens in staat stelt om wereldwijd competititef en flexibel te blijven”, aldus Michael Manley.

De voorzitter van Acea wordt jaarlijks gekozen uit de ceo’s van de autofabrikanten die lid zijn van de koepel, waar in ieder geval de vijftien grootste Europese auto-, truck- en busfabrikanten lid van zijn.

Fors minder Duitse…147 miljoen extra aan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties