bekeken: 1154 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,59)

Michelin introduceert nieuwe Cross Climate

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 maart 2017, 13:08

Leestijd: < 1 minuut

Michelin introduceert de nieuwe Michelin Cross Climate, een band die zomer- en winterbandentechnologieën in zich verenigt voor hoge prestaties gedurende zijn hele levensduur.

De Cross Climate levert op droog wegdek dezelfde goede prestaties als de Cross Climate en positioneert zich eveneens als premium zomerband. Zijn prestaties onder winterse omstandigheden gaan echter nog verder dan die van zijn voorganger, waarbij uitstekende tractie op besneeuwde wegen is gegarandeerd.

Veel automobilisten zijn niet in staat of niet bereid om hun zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Hoewel sommige prestaties van een band (zoals de rolweerstand) beter kunnen worden naarmate een band meer kilometers heeft afgelegd, nemen de meeste prestaties na verloop van tijd af.

Combinatie

De Cross Climate beantwoordt aan behoeften van automobilisten doordat hij de beste combinatie van de eigenschappen van een zomerband en van een winterband biedt. Hij voldoet aan de eisen van automobilisten die zeer veel waarde hechten aan de veiligheid van een zomerband (remweg op droge en natte wegen). Tegelijkertijd biedt hij ook mobiliteit en veiligheid onder winterse omstandigheden op natte en besneeuwde wegen.

Half versleten

In nieuwstaat heeft de Michelin Cross Climate evenveel tractie op besneeuwde wegen als een premium allseasonband. Maar als hij versleten is, heeft de Cross Climate nog dezelfde tractie als van dezelfde premium allseasonbanden die half versleten zijn. De prestatie van een Cross Climate band blijft van de eerste tot de laatste kilometer nagenoeg gelijk, terwijl de prestatie van zijn premium concurrenten ondertussen aanzienlijk afneemt.

’s Zomers presteert de Cross Climate ook zeer goed op droge wegen. Zijn prestaties zijn dan gelijkwaardig aan die van een zomerband. Bij een winterband daarentegen, gaan de prestaties in de zomer achteruit.

Tags: , , , ,

App helpt consumenten bij…Hertz gaat chauffeursdiensten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties