bekeken: 2908 x
Waardeer dit artikel:
567 votes, average: 2,65 out of 5567 votes, average: 2,65 out of 5567 votes, average: 2,65 out of 5567 votes, average: 2,65 out of 5567 votes, average: 2,65 out of 5
(2,65)
(Inloggen is vereist)

Mitsubishi stopt met Nedcar

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 februari 2012, 08:09

Leestijd: < 1 minuut

Volgens de Japanse website Nikkei.com en de kranten Nikkei Shimbun en Jiji Press ziet Mitsubishi, ten aanzien van hun productie, geen toekomst in Europa meer vanwege het aanhoudende verlies. De autofabrikant heeft de berichten bevestigd en stopt voor 2013 de hele productie van auto’s in Europa. Door de beslissing van de Japanners zal eind dit jaar Nedcar in Born moeten sluiten, tenzij er zich overnamekandidaten aandoen.

Onduidelijk is of de eerder afgeketste overname met Youngman nieuw leven wordt ingeblazen. Deze wilde er Chinese autobussen gaan assembleren en wellicht zelfs een personenwagen in het a-segment. Mitsubishi heeft vanochtend aangegeven dat er in overleg met de Nederlandse overheid wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar voor Nedcar.

Bij Nedcar werken momenteel 1.500 mensen en is het de grootste autofabriek van Nederland. De Mitsubishi Colt en Outlander SUV worden er gemaakt. De fabriek heeft een bezettingsgraad die ruim onder de vijftig procent ligt, wat een continue verliespost oplevert. Met iets minder dan 47.000 geassembleerde Mitsubishi’s, is Nedcar goed voor iets meer dan vier procent van de totale productieoutput van het Japanse merk.

Tags: , , , , ,

Heiwegen Consultancy ook in…Nieuw modulair…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties