fbpx
bekeken: 2174 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

“Monteurs onbetaalbaar”: autobedrijf sluit

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 14 mei 2019, 15:54

Leestijd: < 1 minuut

Na 43 jaar actief te zijn geweest in Apeldoorn sluit Garage F. Veeneman & zn. binnenkort haar deuren. Dat gebeurt in twee stappen: 14 juni de werkplaats, half november de verkoop en bandenopslag.

gerard-veenemanDe 57-jarige eigenaar Gerard Veeneman is de zoon van bedrijfsoprichter (in 1976) Frits Veeneman. Over zijn besluit om te stoppen met het familiebedrijf zegt Gerard in Nieuwsblad Stedendriehoek: “Er zijn op dit moment geen betaalbare monteurs te krijgen. In heel Apeldoorn zijn er momenteel zo’n veertig vacatures. De salarissen in de autobranche zijn de laatste jaren echt de pan uitgerezen en de risico’s als zelfstandig ondernemer zijn voor mij hierdoor echt heel groot geworden. Naast het personeelsprobleem zou ik de komende jaren ook flink moeten investeren in het bedrijf om het voort te zetten. Het is al met al gewoon niet verstandig om koste wat kost door te gaan.”

Asbest

Veeneman zag enige tijd terug een 1e monteur (apk-bevoegd) overstappen naar de gemeente Apeldoorn, voor onderhoud aan rijdend materieel. De tweede gaat binnenkort aan de slag bij een grossier in automaterialen. Complicerende factoren zijn daarnaast het verwijderen van asbest, de opkomst van private lease (“qua marge lastig voor een klein autobedrijf”) en aanstaande doorbraak van elektrische auto’s (“slecht voor je werkplaatsomzet”). Ook is er geen bedrijfsopvolger. “Er spelen dus meerdere factoren een rol, maar het gedoe om goede monteurs te vinden staat wel bovenaan. Dat heeft het besluit een versnelling gegeven. Ik kom gewoon niet aan de juiste mensen.” Gedroomde reddingsboei is zijn vierduizend vierkante meter aan grond. Veeneman zegt goede hoop te hebben dat de waarde een impuls krijgt door bouwplannen.

Tags: , , ,

Reparatiekosten fors gestegen…Prototype Lightyear One op 25…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties